Torsdagklubben

Torsdagsklubben som ble startet i 1999 består av 15 - 20 pensjonister med tilknytning til Lysøysundet. De møtes på Skålmobygget hver torsdag til sosialt samvær, og det serveres alltid vafler og kaffe. Klubben har blandt annet arbeidet med kartlegging av lokale kulturminner - skrevet ned gamle historier fra bygda - samlet inn opplysninger fra folketellinger, bygdebøker og kirkebøker til bruk i for eksempel slektsgranskning.

Det er også laget et hefte med folketellingen i 1891 som grunnlag. Heftet inneholder opplysninger fra områdene Olden, Teksdal, Hellesvik, Sundet, Rømmen og Lysøya.


Heftet koster kr. 75,-
og kan bestilles via  E-post.

Klubben har også en samling gamle båtmotorer med hensikt å demonstrere under Kystkulturdagene.Torsdagsklubben har bygget gapahuker, og har i samarbeide med Lysøysund Vel forestått planlegging og opparbeidelse av den nye rasteplassen på Breiskarbakken og som ble åpnet i 2009. Klubben har et nært samarbeide med Stiftelse Frohavet, og gjør mye dugnadsarbeide i forbindelse med kystkulturdagene.

Hvem er vi:
Ole Eggan, Håvard Sundet, Lorentz Olden,Asbjørn Olden, Trygve Haugen, Kolbjørn Melum, Ludvik Barø, Jarle Håbrekke, Jon Olden, Kåre Jakobsen, Ingvar Roksvaag, Hans Sundet,Dag Owren, Per Nilsen, Erling Mikkelsen, Alf Schjølberg, Lars Aglen, Hans Sundet,
Tor Mikkelsen, Odd Holden, Alf Sandvik, Halvor Hansen.